Chipsguiden.dk

Anmeldelse: Simba Mrs. H. S. Ball's Chutney


Produktbillede
Producent: Simba
Produkt: Mrs. H. S. Ball's Chutney

Købt i Lidl for ca. 15 kr.
Vægt: 125 g (120 kr/kg)
Anmeldt d. 24-06-2010 af Ronson

Ronsons bedømmelse:

En tirsdag indtog jeg Lidl for at opstøve nye chips, her støder jeg på en pose fra "Simba" - det navn siger mig ingenting. Bagsiden fortæller at det er Sydafrikanske chips. Så giver det pludselig mening med det igangværende VM i selvsamme land.

Hvad kan de så? De knaser nogenlunde. Ikke noget videre at skrive hjem om. Til gengæld er stegt godt, nogle af dem er lidt halvbrune (selv under krydderierne). Og jeg elsker smagen af chips der er kogt lidt for længe, det tæller i hvert fald op i bedømmelsen.

Nu til det vigtigste; smagen. For her har de ramt plet! Chutney består, ifølge wikipedia, typisk af "indkogt frugt med sukker og krydderier, samt eddike for at forbedre holdbarheden". Kigger man bag på posen er der dog stort set ikke andet end pulver, sære aromaer og masser af "e-vitaminer" (e-numre) i.

En mistænkelig ingrediensliste har dog aldrig skræmt en rigtig chipselsker - og det med rette i dette tilfælde. For smagen vil jeg beskrive som en blanding af barbecue og tomat eller ketchup. Det smager rigtig godt og leder let tankerne hen på Estrella Hot Tomato Fries , der nærmest definerer tomat-smagen.

Det der skræmmer er dog prisen. Til 15 kroner for kun 125 gram føler man sig næsten snydt når man køber dem. Men smagen er det værd.
Var prisen lavere kunne de godt have scoret topkarakter for smagen alene.

Endelig bedømmelse:

Er du enig med Ronson? Log ind for at give din egen bedømmelse.